Montering av peis og ildsteder

Profesjonell Montering av Peiser og Ildsteder – Alt av Tjenester gir deg trygghet og ekspertise for en sikker og effektiv installasjon av dine ildsteder. Våre erfarne fagfolk håndterer alt fra valg av ovn til nøye tilpasning og sørger for at ditt nye ildsted blir en varm og trygg tilvekst i hjemmet ditt.

Profesjonell montering av din nye vedovn!

Når du har investert i en ny vedovn, er det avgjørende at den blir montert på en trygg og forskriftsmessig måte. Hos Alt av Tjenester er montering av vedovner en sentral del av vår ekspertise, og med våre erfarne og sertifiserte ovnsmontører sikrer vi at jobben utføres på en effektiv og profesjonell måte.

Vi bistår deg

Rørfornying eller Påbud fra Feier?

Hvorfor Rørfornying?

Feieren kan pålegge deg å utføre rørfornying hvis de oppdager:

Påbud fra Feieren

Feieren kan pålegge deg å utføre rørfornying hvis de oppdager:

Ofte stilte spørsmål

Hvis peisen ikke er korrekt installert i samsvar med lokale forskrifter og sikkerhetsstandarder, kan det føre til at forsikringen ikke dekker skader forårsaket av feilinstallasjon. I tillegg kan det være en økt risiko for brann eller andre sikkerhetsproblemer.

Ja, det er lovlig å montere peisen selv i Norge, men det er viktig å følge lokale byggeforskrifter og sikkerhetsstandarder.

Det anbefales på det sterkeste å ansette en profesjonell installatør for å montere peisen din. Profesjonelle installatører har den nødvendige erfaringen, kunnskapen og sertifiseringene for å sikre en sikker og korrekt installasjon. Selv om det kan virke fristende å utføre installasjonen selv for å spare penger, kan feilinstallasjon føre til alvorlige sikkerhetsproblemer og mulig tap av forsikringsdekning. Ved å velge en profesjonell installatør, kan du være trygg på at peisen din blir riktig installert i samsvar med gjeldende forskrifter og sikkerhetsstandarder.

De vanligste årsakene inkluderer sotoppbygging, sprekker i pipen, dårlig trekk og generell slitasje over tid. Rørfornying kan også være påkrevd hvis det oppdages brudd på lokale sikkerhetsforskrifter.

Fordelene inkluderer bedre energieffektivitet, økt varmeutnyttelse, bedre luftkvalitet, økt sikkerhet og en forbedret estetisk appell til hjemmet ditt.

 

Monteringen koster vanligvis mellom 10 000 kr og 30 000 kr, mens materiell koster omtrent 5 000 kr til 14 000 kr. Totalt sett ender ett komplett prosjekt vanligvis på rundt 40 000 til 60 000 kr. Prisen kan variere avhengig av faktorer som peisens størrelse og plassering.

Ja, det finnes flere metoder for rørfornying, inkludert stålforing, keramisk foring og glidestøp. Den beste metoden avhenger av faktorer som pipens tilstand, budsjett og personlige preferanser. Det anbefales å konsultere med en kvalifisert fagperson for å få råd om den beste tilnærmingen for din spesifikke situasjon.

Ja, det er mulig å utføre visse deler av installasjonen selv, som for eksempel klargjøring av området der peisen skal plasseres. Imidlertid bør selve installasjonen overlates til en profesjonell installatør.

Etter montering må ildstedet kontrolleres av en kvalifisert kontrollør som er en faglært murer eller ildstedsmontør/kontrollør.

Installering, endring og reparasjon av ildsted som ovn og peis i eksisterende byggverk innenfor en bruksenhet eller branncelle er unntatt søknadsplikt. Likevel gjelder relevante krav i TEK17.

Ved en vanlig montering bør du vente 3-4 dager før du tar produktet i bruk.

I hus med ovner produsert før 1940 er det vanligvis tillatt, men huseieren må melde fra hvis de bytter ildsted. I nyere hus er det lov å montere eldre ildsteder, men man må være oppmerksom på at nyere hus er tettere og ildstedene trenger tilførsel av luft for å fungere optimalt.

 Påbudene fra feieren er utformet for å sikre brannsikkerheten og samsvar med lokale forskrifter. Ignorering av disse påbudene kan føre til farlige situasjoner og potensielle brannrisikoer.

Hva sier våre kunder?

Kvalitet er den største sikkerhet for fornøyde kunder!

Tips, råd eller pristilbud?

Du finnes oss her

Myren
3720 Skien

Kom i kontakt

412 48 622
post@altavtjenester.no

Om du ønsker befaring eller bare en samtale er vi her for deg.